Sidevisninger i alt

tirsdag den 30. juli 2013

Nye roser i haven



Har forkøbt mig i denne uge. Skulle køre min ene datter til Haderslev, og benyttede derfor lejligheden til at køre ind på Nielsens planteskolen i Haderslev.
Og der kom jeg til at falde for et par roser eller tre. Det var næsten slet ikke meningen.
Jeg købte to stk. 'Darcey Bussel' som er en dyb karminrøe rose med de skønneste blomster man kan tænke sig. Der var mange udsprungne roser, men også en del knopper.
Lige nu er de sat i to gamle zinkspande og står på terrassen lige ved havebordet, så de rigtigt bliver set (i hvert fald af mig)


Den tredje er en Rhapsody in Blue, en rose som jeg længe har tænkt på at jeg måtte eje. Jeg fandt et flot eksemplar med rigtigt mange knopper. Den hoppede lige som af sig selv op til de to andre.
Den er nu plantet i mit blå bed og jeg har vandet den efter alle kunstens regler, tilført rosenjord og snakket pænt til den. Hvad mere kan man gøre? Håbe det bedste!
Det var jo ikke lige udplantningsvejr, selv om vi dog fik 5 mm o g 7 mm regn efterfølgende.
Dagen efter var der tre roser udsprunget og de duftede skønt.

Desuden kom jeg også forbi et skilt hvor der stod at der var 50% på udplantningsplanter. Jeg havde ikke for mange kontanter, men for min sølle 50'er fik jeg 10 pelargonier!! De trængte til en kærlig hånd - og det har de fået. Nu står de rundt omkring på min terrasse og pynter.


søndag den 28. juli 2013

Arbejdsområde


Vi har lige været en uge på Djursland i et dejligt og ikke mindst meget hyggeligt sommerhus, som er ejet af en af min mands førhenværende kollegaer. Vi har været der før fire år i træk da vi havde helt små børn (2001-04) og det var sjovt at alle tre børn gerne ville med igen, til trods for at de i dag er 20-16-12 år. Til deres store fortrydelse var der dog ingen netadgang, men jeg må sige at da de var kommet over "chokket", indrettede de sig med gammeldags spil mv. og vejret viste sig jo fra den skønneste side og der blev tid til lidt solbadning.
En dag var vi inde i Århus, hvor vi startede med en tur i 'Den Gamle By'. Jeg har ikke været der siden jeg var barn, så jeg synes det var meget interessant. Der blev også vist haver fra gamle tider, og jeg faldt for det hyggelige haveafsnit hvor der var drivhuse og især arbejdsområdet var lige en drøm for mig. (min mand er advaret om at det er næste projekt)



Min ferie er nu slut og arbejdet kalder fra i morgen tidlig. Men jeg har haft tre gode uger med fantastisk godt vejr!

torsdag den 4. juli 2013

Rosernes duft

I går var jeg på havevandring på Kegnæs som ligger på Sydals.
Bodil og Ejner Jørgensen har en pragtfuld rosen- og staudehave og roserne var i fuldt flor.
Vinden havde lagt sig og jeg havde slæbt to gode naboer med og vi nød blomsterne og den stille aften.

Jeg havde ikke fotografiapparat med, men tog nogle billeder med mobilen, som jeg gerne vil dele med jer, inden jeg lige om lidt styrer bilen mod Esbjerg hvor jeg skal til Landsstævne - selskab med et par stykker andre....